Εκδηλώσεις

Πρώτος Κύκλος:

Τετάρτη 9.9.2020

Αρχική συνάντηση εταίρων προγράμματος ‘Young Cities - Νεανικές πόλεις’, Δήμος Αθηένου

Στα πλαίσια έναρξης του προγράμματος ‘Young Cities -Νεανικές πόλεις’, πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, στον Δήμο Αθηένου, συνάντηση των εταίρων και αρχική παρουσίαση του προγράμματος ‘Young Cities – Νεανικές πόλεις’. Μετά από σύντομους χαιρετισμούς από τις Αναθέτουσες Αρχές, Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, και από τους Δημάρχους των συμμετέχοντων Δήμων (Αθηένου, Δερύνειας και Αγλαντζιάς), ακολούθησε παρουσίαση της βασικής δομής και ατζέντας του Έργου από τον εκπρόσωπο των δύο φορέων υλοποίησης, Center for Social Innovation (CSI) και RESET, Δρ. Σωτήρη Θεμιστοκλέους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομη συζήτηση και δεξίωση των παρευρισκομένων. 

Τρίτη 6.10.2020

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασης προγράμματος 'Young Cities' , Δημοσιογραφική Εστία, Λευκωσία

Στις 6 Οκτωβρίου 2020 (11π.μ-12π.μ.), πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία (Λευκωσία), η αρχική διάσκεψη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος ‘Young Cities- Νεανικές Πόλεις’. Χαιρετισμός της εκδήλωσης και παρουσίαση του μελλοντικού έργου έγινε από εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων υλοποίησης του προγράμματος. Συγκεκριμένα, την εφαρμογή  του Έργου έχουν αναλάβει το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Center for Social Innovation – CSI) και ο οργανισμός RESET, με τη στήριξη των υπεύθυνων φορέων ‘Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου’ και ‘Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων’ και την άμεση εμπλοκή των Δήμων Αθηένου, Αγλαντζιάς και Δερύνειας.

Δευτέρα, 22.3.2021

Τελική εκδήλωση Young Cities στο Δήμο Αθηένου

Η ομάδα Νέων της Αθηένου παρουσίασε κατά την τελική εκδήλωση του Young Cities στον Δήμο Αθηένου, το Σχέδιο Δράσης της για «Αναβάθμιση του Πολυκέντρου Nεότητας της Αθηένου» με ψηφιακό εξοπλισμό και info points και με μέριμνα για διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας του κτιρίου. Η νεολαία Αθηένου ευελπιστεί να διαμορφώσει ένα μοντέρνο και άνετο χώρο, εκεί όπου κάθε νέοςκαι νέα του Δήμου μπορεί να μελετήσει, να παρακολουθήσει εργαστήρια, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να συνδράμει σε καινοτόμες και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, κυρίως για την προώθηση της Αθηένου ως ταξιδιωτικού προορισμού μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.

Της εκδήλωσης παρέστησαν, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου, η λειτουργός του ΟΝΕΚ κ. Μαρία Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηένου. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Young Cities εκ μέρους των οργανισμών υλοποίησης CSI και RESET πραγματοποίησε ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του CSI, Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους.

Τρίτη, 23.3.2021

Τελική εκδήλωση Young Cities στο Δήμο Αγλαντζιάς

Η ομάδα Νέων Αγλαντζιάς παρουσίασε κατά την τελική εκδήλωση του προγράμματος στον Δήμο της, τα αποτελέσματα εργασίας και τις προτάσεις της για “Καλλιτεχνική αναβάθμιση των γειτονιών της Αγλαντζιάς” μέσα από έργα graffiti, installations και άλλων δημιουργιών με πολιτισμική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία και ταυτόχρονη μέριμνα για την εμπλοκή και δραστηριοποίηση ντόπιων καλλιτεχνών και εθελοντών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου, η λειτουργός του ΟΝΕΚ κ. Μαρία Χριστοδούλου, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Αντρέας Κωνσταντίνου. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Young Cities εκ μέρους των οργανισμών υλοποίησης CSI και RESET πραγματοποίησε ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του CSI, Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους.

Τρίτη, 30.3.2021

Τελική εκδήλωση Young Cities στο Δήμο Δερύνειας

Κατά την τελική εκδήλωση Young Cities στο Δήμο Δερύνειας, η ομάδα Νέων του Δήμου Δερύνειας με μια λεπτομερή και δυναμική παρουσίαση κατέθεσε την πρόταση της για δημιουργία ενός “Πολυκέντρου Ανάπτυξης και Απασχόλησης των Νέων” στο Δήμο Δερύνειας. Οι ΔερυΝΕΟΙ οραματίζονται να στεγάσουν την ανάγκη τους για δράσεις, πρωτοβουλίες, προγράμματα, εργαστήρια, συνεργασίες, εθελοντισμό σε ένα χώρο φιλικό προς τους Νέους, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που θα τους επιτρέπει να αναπτύξουν με ευχέρεια και καινοτομία τη νεανική τους δράση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ κ. Πρόδρομος Αλαμπρίτης  και ο Δήμαρχος Δερύνειας, κ. Άντρος Κακογιάννης. Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος του Young Cities εκ μέρους των οργανισμών υλοποίησης CSI και RESET πραγματοποίησε ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης του CSI, Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους.

Δεύτερος Κύκλος:

Τετάρτη 15.09.2021

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασης 'Young Cities', Εκθεσιακό χώρο - Γκαλερί, Σκαλί Αγλαντζιάς

Πέμπτη, 17.3.2022

Τελική εκδήλωση Young Cities στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου

Τρίτη, 29.3.2022

Τελική εκδήλωση Young Cities στην Ευρύχου

Σάββατο, 09.4.2022

Τελική εκδήλωση Young Cities στην Κοινότητα Πάχνας

Κυριακή, 22.5.2022

Εκδήλωση Young Cities στο Youth Makerspace Larnaka

Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα γιορτάσαμε την υλοποίηση και επιτυχημένη πορεία του προγράμματος Young Cities για δύο συνεχόμενες χρονιές. Νέοι από τους Δήμους Αγλαντζιάς, Δερύνειας και Αθιένου και από τις Κοινότητες Ευρύχου, Αγίου Θεοδώρου και Πάχνας παρουσίασαν τις τελικές τους ιδέες και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλους αναμνηστικές πλακέτες ως ευχαριστία για την συμμετοχή τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Επίτροπος του Πολίτη κ.Παναγιώτης Σεντόνας, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου, ο Υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης του Κέντρου Κοινωνικής Καινοτομίας, Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους και η Συν ιδρύτρια και Διευθύντρια του κέντρου RESET Δρ. Ελίζα Πατούρη.